Opdrachtgever particulier
Locatie Arnhem
Periode 2015
Schaal 35 m2
Aanleg De Groene Vingers Arnhem

Voortuin Arnhem

Een voortuin waar je minimale verharding gebruikt maar tegelijkertijd wel je fietsen kunt stallen en lekker kunt zitten? Dat kan! Het ontwerp van deze voortuin bestaat uit twee simpele ingrepen: een breed pad van grastreden en een verhoogd plantenbed. De verhoging is gemaakt van gestapelde graszoden (een zogenaamde 'tuunwal). Zo ontstaat er een natuurlijke scheiding tussen stoep en tuin, zonder dat er een hekje geplaatst hoeft te worden. Bijkomend voordeel is dat deze groene 'muur' gebruikt kan worden om op of tegenaan te zitten. 

beplanting met rood- en grijstinten en veel bloemen
voldoende ruimte om de fiets te stallen
fijn buiten zitten in het vroege voorjaar

Aanleg

hoveniersbedrijf De Groene Vingers uit Arnhem in actie