Opdrachtgever particulier
Locatie Amsterdam
Periode 2016
Schaal 150 m2
Aanleg Allure Tuinen

Amsteltuinen

Voor de 'Amsteltuinen' in Amsterdam hebben we voorgesteld om een gezamenlijk ontwerp te maken voor de achtertuinen van drie nieuwe zelfbouw-woningen. Van drie 'pijpenlades' veranderden we de achtertuinen door deze ingreep naar een miniatuur park. De tuinen hebben een geleding waarbij dichtbij de huizen de privacy van de individuele bewoners wordt gewaarborgd. Tegelijkertijd wordt de ruimtelijke beleving van de lange smalle tuinen vergroot door geen 'harde' fysieke grenzen toe te passen in de overige ruimte en de padenstructuur vloeiend in elkaar over te laten lopen. De toepassing van waterdoorlatende en licht gekleurde halfverharding (Castle grind) zorgt voor optimale aanpassing aan het veranderende klimaat: bestand tegen water én hitte.  

Tuinontwerp Le Far West - De drie tuinen samen vormen samen één geheel
de drie tuinen samen vormen samen één geheel
Tuinontwerp Le Far West - Doorkijk richting de achterzijde van de tuinen
doorkijk richting de achterzijde van de tuinen
Tuinontwerp Le Far West - Amsteltuinen, net na de aanleg
Amsteltuinen, net na de aanleg

Schetsen

Werk in uitvoering